Albański, zdania i słówka cz.1

 0    52 flashcards    patrl35
print play test yourself
 
Question Answer
Płaskowyż Dukagjini stanowi płaską część regionu zachodniego Kosowa
start learning
Rrafshi i Dukagjinit përbën pjesën e rrafshët të regjionit perëndimor të Kosovës
Rozciąga się na długości siedemdziesięciu i szerokości czterdziestu trzech kilometrów
start learning
Shtrihet në një gjatësi prej shtatëdhjetë kilometra dhe gjerësi dyzet e tre kilometra
siedziba
start learning
Kryeqendër, ra
Według spisu ludności z 2011 roku Prisztinę zamieszkuje 200 000 ludzi
start learning
Prishtina ka një popullsi prej 200 000 banorësh sipas regjistrimit të popullsisë se vitit 2011
położenie
start learning
vendndodhje,a
herb
start learning
stemë,a
mapa
start learning
hartë,a
rejon
start learning
rajon,i
powierzchnia
start learning
sipërfaqe, ja
gęstość
start learning
dendësi,a
strefa czasowa
start learning
zona kohore
dane
start learning
të dhëna
zapraszać
start learning
ftoj
Tirana jest ważnym ośrodkiem politycznym, administracyjnym, edukacyjnym, naukowym i kulturowym.
start learning
Tirana është qendër shumë e rëndësishme politike, administrative, arsimore, shkencore dhe kulturore.
Miasto to odrywało bardzo ważną rolę szczególnie w trakcie wojny
start learning
Ky qytet ka luajtur një rol tepër të madh sidomos gjatë luftës
Tirana jako osada zamieszkana była w XV wieku ale jako miasto została założona na początku XVII stulecia
start learning
Tirana ka qenë qendër banimi në shekullin XV, por si qytet u temelua në fillim të shekullit XVII.
Tutaj znajduje się siedziba Komitetu Centralnego Albańskiej Partii Pracy, Parlament (Zgromadzenie Narodowe), wszystkie ministerstwa, Akademia Nauki, uniwersytet, liczne instytucje oświatowe, kulturowe i zdrowotne itd
start learning
Këtu ndodhen selia e Komitetit Qendror të Partisë së Punës të Shqipërisë, Kuvendi Popullor, të gjitha ministritë, Akademia e Shkencave, Universiteti, shumë institucione arsimore, kulturore e shëndetësore etj.
Na południu miasta znajduje się góra Dajti wysoka na 1612 metrów, natomiast z zachodu i południa miasto otoczone jest przez wzgórza przykryte drzewami i winnicami
start learning
Në lindje të qytetit është mali i Dajtit me lartësi 1612 metra, kurse nga perëndimi e nga jugu qyteti rrethohet nga kodra të veshura me pemë e me vreshta.
Liczne budowle nadały Tiranie wdzięku
start learning
Ndërtimet e shumta e kanë zbukuruar Tiranën.
Miasto wciąż się rozwija
start learning
Qyteti po rritet vazhdimisht.
Liczba mieszkańców miasta wzrasta
start learning
Numri i banorëve të këtij qyteti po rritet
rozwijać się
start learning
marr zhvillim/ zhvillohem
miasto staje się większe
start learning
qyteti po bëhet më i madh
mieszkanie
start learning
banim, i, banesë,a
zamieszkany (niezamieszkany)
start learning
i banuar (i pabanuar)
założyciel
start learning
themelues,i
strona główna
start learning
faqja kryesore
Czy jest Pan uczulony na jakieś lekarstwo?
start learning
A jeni alergjik ndaj ndonjë medikament?
Święty Mikołaj
start learning
Baba Dimri
dziadek
start learning
babagjysh,i
bydło
start learning
bagëti, a/ bagëti, të
Czy ma Pan coś do czytania?
start learning
A keni ndonjë gjë për të lexuar?
Czy może mnie Pani obudzić o 6:00?
start learning
A mund të më zgjoni në orën 6:00?
Czy można tu dostać coś do jedzenia i picia?
start learning
Mund të marr diçka për të ngrënë dhe pirë këtu?
Czy mogę spać na dole/ środku/ górze?
start learning
Mund të fle poshtë/ në mes/ lart?
kościół (Kiedy został wybudowany ten kościół?)
start learning
kishë, a (Kur është ndërtuar kjo kishë?)
park (Czy w pobliżu jest jakiś park?)
start learning
lulishte, ja (A është këtu afër ndonjë lulishte?)
most (Słyszałem, że jest tutaj w pobliżu jakiś ciekawy most)
start learning
urë, a (Kam dëgjuar se këtu afër është një urë e vjetër dhe interesante)
budynek (Co to jest za budynek?)
start learning
ndërtesë, a (Çfarë është ajo ndërtesë atje?)
wewnątrz (Możemy wejść do środka?)
start learning
brenda (A mund të hyjmë/ brenda?)
fotografować
start learning
bëj fotografi
zostać, pozostać (Czy możemy tutaj zostać na chwilę?)
start learning
qëndroj (A mund të qëndrojmë këtu për pak kohë?)
obiad (Możemy zrobić sobie przerwę na obiad?)
start learning
drekë, a (Nuk do të bëjmë pak pushim për drekë?)
wieża
start learning
kullë,a
Czy wstęp jest płatny?
start learning
A paguhet për të hyrë?
Gdzie mogę kupić bilety?
start learning
Ku mund t'i marr biletat?
zniżka (Czy jest zniżka dla studentów?)
start learning
zbritje (A keni ulje çmimi/ zbritje për studentët?)
znaczek pocztowy
start learning
pullë, a (poste)
skrzynka pocztowa (Gdzie jest najbliższa skrzynka pocztowa?)
start learning
kuti, a postare (Ku është kutia postare më e afërt?)
toalety publiczne
start learning
WC publike
atrakcje turystyczne
start learning
atraksione turistike
przewodnik
start learning
udhëhequr

You must sign in to write a comment