Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία - μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε - United Kingdom & Ireland - places worth visiting

 0    22 flashcards    VocApp
download mp3 print play test yourself
 
Question Answer
Hyde Park
start learning
Ένα από τα λίγα βασιλικά πάρκα στο Λονδίνο, χωρισμένο σε δύο μέρη από την Serpentine Lake. Ένα από τα αγαπημένα βρετανικά μέρη για μια βόλτα ή ένα πικνίκ.
Cambridge
Κέιμπριτζ
start learning
Η πόλη που φιλοξενεί το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Σχεδόν όλα τα πανεπιστημιακά κτίρια είναι αρχιτεκτονικά μνημεία. Σας συνιστούμε το Trinity Hall και King's College.
Stonehenge
Στόουνχεντζ
start learning
Ο μεγαλύτερος νεολιθικός πέτρινος κύκλος. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να αναρωτιούνται ποιος, πώς και γιατί χτίστηκε.
Edinburgh
Εδιμβούργο
start learning
Η πρωτεύουσα και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, μετά τη Γλασκώβη. Είναι ένας τόπος ιστορίας και πολιτισμού, καθώς εκεί βρίσκεται το Κάστρο του Εδιμβούργου. Το κέντρο της πόλης χαρακτηρίζεται ως παγκόσμια κληρονομιά από την Unesco.
Stratford-Upon-Avon
start learning
Μια πόλη που προτείνουμε σε όλους τους λάτρεις της λογοτεχνίας. Είναι η γενέτειρα πόλη του William Shakespeare, αλλά και ο τόπος θανάτου του. Στην πόλη θα βρείτε το σπίτι του θεατρικού συγγραφέα και τα σπίτια της οικογένειάς του.
Birmingham
Μπέρμιγχαμ
start learning
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το τεράστιο δίκτυο των καναλιών υπερβαίνει το μήκος των καναλιών της Βενετίας. Συνιστούμε στους οπαδούς του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών να επισκεφθούν τους χώρους γυρισμάτων της τριλογίας.
Dublin
Δουβλίνο
start learning
Η μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας. Το κέντρο του Δουβλίνου διασχίζεται από την οδό O'Connell, η οποία θυμίζει τον αξιόλογο ιρλανδικό πολιτικό και πατριωτισμό. Στο κέντρο του δρόμου το 2003, χτίστηκε ένα μνημείο, το Σπήλαιο του Δουβλίνου.
+15 flashcards
The lesson is part of the course
"Αγγλικά για τα ταξίδια"
(total 528 flashcards)

Try the course for free

You must sign in to write a comment