Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής - μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε - United States - places worth visiting

 0    17 flashcards    VocApp
download mp3 print play test yourself
 
Question Answer
Times Square
start learning
Αποτελεί ένα από τα εικονίδια της Νέας Υόρκης. Είναι γνωστή για τις πολλές μικρές αγγελίες της. Στην πλατεία Times Square γιορτάζεται η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η μετάδοσή της φτάνει σε ένα δισεκατομμύριο θεατές.
Broadway
start learning
Ένας από τους κεντρικούς δρόμους του Μανχάταν, αποτελούμενος από δεκάδες μεγάλα θέατρα, αναγνωρισμένα ως το κύριο κέντρο της θεατρικής τέχνης στον αγγλόφωνο κόσμο. Προκειμένου το θέατρο να αναγνωριστεί ως Broadway, πρέπει να έχει τουλάχιστον 500 θέσεις.
New York
Νέα Υόρκη
start learning
Η Νέα Υόρκη, αρχικά γνωστή ως Νέο Άμστερνταμ, είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Αμερική. Σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν την Times Square, τη Wall Street, το Broadway, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Central Park.
Statue of Liberty
Το άγαλμα της ελευθερίας
start learning
Ένα νεοκλασικό άγαλμα στο νησί Liberty, στην περιοχή της Νέας Υόρκης, κοντά στην πόλη. Το άγαλμα της ελευθερίας δόθηκε στους Αμερικανούς από τους Γάλλους ως σύμβολο της συμμαχίας των εθνών κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας.
Black Hills
start learning
Οι Ινδοί το θεωρούσαν άγιο τόπο. Το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο είναι το Mount Rushmore, που αντιπροσωπεύει τους τέσσερις πιο διάσημους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν χαράξει στο βράχο - Ουάσιγκτον, Τζέφερσον, Ρούσβελτ και Λίνκολν.
Golden Gate Bridge
Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ
start learning
Αποτελεί την πιο φωτογραφημένη υποδομή της Αμερικής, λόγω του γραφικού τοπίου που προσφέρει. Αποτελεί υποχρεωτικό χώρο επίσκεψης για τους τουρίστες.
Hollywood
Χόλιγουντ
start learning
Το κέντρο του αμερικανικού κινηματογράφου και η σημαντικότερη περιοχή του Λος Άντζελες. Θα βρείτε επίσης τη Λεωφόρο των Αστέρων, ένα πεζοδρόμιο που περιέχει περισσότερα από 2.600 πεντάκτινα αστέρια, που τιμούν προσωπικότητες από τον κόσμο της ψυχαγωγίας.
+10 flashcards
The lesson is part of the course
"Αγγλικά για τα ταξίδια"
(total 528 flashcards)

Try the course for free

You must sign in to write a comment